درمان بیماری های دهان و دندان با طب سنتی ✔️ بهداشت دهان و دندان چیست ✔️ بهداشت دهان و دندان در کودکان ✔️ اهمیت بهداشت دهان و دندان ✔️ گیاهان دارویی موثر در سلامت دهان و دندان ✔️ خمیر دندان گیاهی
امروزه آشنایی مردم با طب سنتی و همین در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن این روش درمانی خیلی محبوبیت پیدا کرده است.
در امور طب سنتی بهداشت دهان و دندان هم توصیه های عالی دارد.
همچنین در طب سنتی برای رفع پوسیدگی دندان راه هایی گوناگونی معرفی می شود.
همانطور که همه می دانیم پوسیدگی دهان و دندان در کودکان و افراد بزرگسال امری معمولی است
و به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت بهداشت دهان و دندان بروز پیدا می کند.
بهداشت دهان و دندان چیست؟
بهداشت دهان و دندان برای داشتن دندان ها و لثه هایی سالم بسیار ضروری است.
سلامت دهان و دندان می تواند با سلامت کلی فرد رابطه مستقیم داشته باشد.
پوسیدگی دندان و یا مشکلات لثه می تواند منجر به درد و خراب شدن و یا از دست دادن دندان ها شود.
همچنین از طرفی این مسائل می تواند باعث سوء تغذیه و مشکلات گفتاری هم نیز شود.
افراد می توانند با مراقبت از دندان های خود در منزل و چکاپ مرتب در پیش دندانپزشک از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنند.
بهداشت دهان و دندان در کودکان
حتماً به این نکته توجه داشته باشید که آموزش درست بهداشت دهان و دندان به کودکان می تواند به سالم ماندن
لثه و دندان کودک تا حد زیادی کمک کنید
خوب است بدانید که دندان های شیری کودک هم به اندازه دندان های دائمی او اهمیت زیادی دارد،
دندان های شیری به کودک کمک می کند تا غذا را درست بجود و درست صحبت کند.
دندان شیری محل نگهداری دندان های دائمی است پس نگهداری آن ها خیلی مهم است.
اهمیت گیاهان دارویی در درمان مشکلات دهان و دندان
داروهای گیاهی می توانند با گیرنده های شیمیایی خاصی در بدن ارتباط بر قرار کنند که در مقایسه با داروهای شیمیایی نیز عوارض کمتری دارند.
از گیاهان دارویی به عنوان داروی ضد باکتری و ضد التهاب و ضد اضطراب و آرامبخش هم استفاده می شود.
معمولاً از داروهای گیاهی می توان در درمان بیماری های دهانی استفاده کرد.
باکتری های دهان و دندان در برابر آنتی بیوتیک هایی مثل آزیترومایسن و پنسیلین از خود مقاومت نشان می دهند.
این داروها همچنین میکروب های دهان و دندان را تغییر داده و عوارض جانبی نامطلوبی از جمله استفراغ
و تغییر رنگ دندان ها و اسهال را در بر دارند. اما محصولات گیاهی از عوارض کمتری بر خوردار هستند.
گیاهان دارویی موثر در سلامت دهان و دندان
- زردچوبه: زردچوبه نیز دارای خواص ضد التهاب و ضد باکتری و ضد عفونی کننده می باشد. دهان شویه حاوی زردچوبه در کاهش التهابات لثه و از بین بردن باکتری های دهان و دندان خیلی موثر هستند و مهم تر از همه در مقایسه با دهانشویه های شیمیایی عوارض کمتری دارد.
- چای سبز: چای سبز حاوی پلی فنول است. پلی فنول دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است. با تحقیقاتی که انجام شده است دهان شویه حاوی عصاره پلی فنول چای سبز است که باعث کاهش چشمگیر پوسیدگی دندانی می شود.
- گیاه مسواک: گیاه مسواک یا چوب مسواک در مناطقی مثل کشور عراق و هند و عربستان رشد می کند. این گیاه در کاهش پلاک های میکروبی و التهاب و خونریزی لثه خیلی موثر عمل می کند و ویتامین سی موجود در آن باعث تقویت مویرگ های لثه می شود. از طرفی فلوراید موجود در گیاه مسواک برای جلوگیری از پوسیدگی دندان بسیار موثر است.
- آلوئه ورا: قرن های زیادی است که در طب سنتی و مصر باستان از گیاه آلوئه ورا برای درمان خیلی از مشکلات استفاده می شده است. گیاه آلوئه ورا دارای اثر فارماکولوژی است که شامل ضد آرتروز و ضد التهاب و ضد باکتری و کاهش قند خون است. با تحقیقات به عمل آمده خونریزی و التهاب لثه با استفاده از آلوئه ورا تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.خواص ضد باکتریایی آلوئه ورا نیز به دلیل وجود ترکیبات فنول و سالیسیلیک اسید که در آن می باشداز پوسیدگی و عفونت دندان و دهان در دراز مدت جلوگیری می کند.
دیگر گیاهان دارویی موثر در بهداشت دهان و دندان
- اکیناسه: پلی استیلن های گیاه اکیناسه دارای خواص ضد التهابی هستند و به از بین بردن التهابات لثه بسیار کمک می کنند. همچنین گیاه اکیناسه مثل دهانشویه دارای کلرهگزیدین است که در بهبود بهداشت دهان و دندان موثر خواهد بود.
- بابونه: بابونه دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است. همچنین عصاره گیاه بابونه در برابر قارچ کاندید موثری خواهد بود. دهان شویه حاوی عصاره بابونه به از بین رفتن میکروب های دهان و التهابات لثه کمک می کند.
- میخک: در زمان های قدیم از عصاره میخک به عنوان یک خوشبو کننده دهان استفاده می شده است. مثلا در زمان ابن سینا از روغن میخک برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و درمان عفونت های لثه استفاده می شده است. عصاره میخک دارای مولکولی به نام اوژنول است که ضد عفونی کننده و ضد درد و مهار کننده رشد باکتری های بیماری زا می باشد.
- ریشه شیرین بیان: از ریشه شیرین بیان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان استفاده می شده است و همین طور این ریشه یک مهار کننده قوی استریتوکوکوس موتانس می باشد.
- هلیله سیاه: هلیله سیاه دارای خواص ضد باکتریایی چشمگیری است که حتی از کلر هگزیدین هم موثر تر عمل می کند. هلیله سیاه به عنوان دهان شویه می تواند خیلی از مشکلات دهان و دندان را مثل بوی بد دهان و زخم های دهانی و خونریزی لثه را درمان کند و از پوسیدگی دندان جلوگیری کند.
خمیر دندان گیاهی
این نوع خمیر دندان از ترکیب چند نوع گیاه دارویی درست شده است که علاوه بر تمیز کردن دندان های فرد از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند و موجب سفید شدن دندان ها می شود.
طب سنتی و توجه به استحکام دندان ها
هر چقدر استحکام دندان ها بیشتر باشد دیرتر دچار پوسیدگی می شوند و کمتر آسیب می بینند پس در نتیجه با استفاده از راهکارهای طب سنتی می توان استحکام دندان ها را بالا تر برد که شامل:
-
استفاده از پوست تازه گردو بر روی دندان
این کار موجب تقویت دندان ها می شود و از طرفی پوست گردو خاصیت ضد میکروبی دارد و میکروب های سطح دندان را از بین می برد.
-
عسل
حداقل هفته ای دو الی سه بار عسل را با کمی سرکه بر روی دندان خود ماساژ دهید این عمل باعث پاک شدن جرم و سفید شدن دندان می شود و استحکام دندان را نیز افزایش می دهد.
-
روغن پونه کوهی
تحقیقات نشان می دهد که روغن پونه کوهی مثل یک ضد عفونی کننده طبیعی عمل می کند و در طب سنتی برای درمان پوسیدگی دندان بسیار موثر است. از ترکیبات موجود در گیاه پونه کوهی خواص ضد میکروبی قوی آن بوده که به پوسیدگی دندان کمک می کند.
-
زایلیتول
زایلیتول نوعی شیرین کننده طبیعی بوده که از گسترش باکتری ها و پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. از طرفی زایلیتول به عنوان ماده ای در خمیر دندان به کار می رود.
-
گیاه چریش
گیاه چریش در فصل بهار در کوه های خراسان می روید. این گیاه شبیه تر بوده و در طب سنتی جهت درمان پوسیدگی دندان توصیه می شود. می توان با مسواک زدن توسط چوب مسواک یا برگ های گیاه باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی دندان را از بین ببرید.
سخن پایانی
همیشه بیماری های دهان و دندان یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در سطح جهان بوده است و بر روی بشر تأثیر می گذاشته است.
تجمع باکتری ها می تواند در جریان خون قرار بگیرد و باعث بیماری های قلبی و عروقی و سکته مغزی شود پس بهتر است با سلامت نگه داشتن دهان و دندان در سلامت بدن خود موثر باشیم.
درمان بیماری های دهان و دندان با طب سنتی ✔️ بهداشت دهان و دندان چیست ✔️ بهداشت دهان و دندان در کودکان ✔️ اهمیت بهداشت دهان و دندان ✔️ گیاهان دارویی موثر در سلامت دهان و دندان ✔️ خمیر دندان گیاهی